Cele mai recente

Cum alegi covorul potrivit pentru baie

Baia este una din camerele locuintei care are nevoie de o atentie sporita in momentul in care o decorezi. Din casa este zona cea mai expusa umezelii, astfel incat atat mobilierul, cat si decoratiunile trebuie alese cu grija.


Covorul in baie este elementar atat din punct de vedere decorativ, cat si pentru utilitatea lui. Este imposibil ca niciunul dintre noi sa nu fi experimentat cel putin o data frica de a nu se putea indrepta in momentul in care parca pamantul fuge de sub picioare cand pasesti cu talpa umeda pe gresie.

Astfel ca daca vrei sa faci din baia ta un loc mai sigur, covorasele de baie sunt solutia.

De asemenea,atunci cand vorbim despre baie, cu totii vrem o incapere cat mai primitoare si mai eleganta. Mai jos vei regasi cateva sfaturi legate de utilitatea covoraselor de baie si minimul de efort financiar pe care il depui in momentul achizitionarii lor.

Acorda atentie alegerii materialului covorasului de baie

Covorasele de baie din materiale sintetice, precum cauciucul, poliesterul sau PVC-ul, sunt mai rezistente in timp, se curata si se usuca mai repede decat cele din materiale naturale.

Pe de alta parte, cele dintr-un material natural precum bumbacul absorb foarte bine apa si arata mai bine decat covorasele din cauciuc, integrandu-se mai armonios in baile amenajate in stil rustic sau minimalist, iar cele din lemn ofera o stabilitate mai buna atunci cand iesi din cada, insa nu absorb deloc apa.

Ai grija la caracteristica antiderapanta

Nu te lasa distras de aspectul covorului de baie si incearca sa alegi unul care are un strat antiderapant pe spate, mai ales daca locuiesti impreuna cu copii sau cu persoane varstnice.

Covorasele de cauciuc, pe langa faptul ca sunt cele mai ieftine optiuni, au avantajul ca pot fi puse si in cada sau in cabina de dus, pentru a micsora riscul alunecarii. Covorasele din microfibra ofera o senzatie foarte placuta la atingere si, in general, sunt prevazute pe partea inferioara cu un suport de cauciuc sau silicon pentru o stabilitate mai buna.


Citeste continuarea articolului aici: Cum alegi covorul potrivit pentru baie

Latest Posts

Nu uita sa citesti si