Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/r88428eman/public_html/rosemarie.ro/wp-content/themes/chromenews/functions.php on line 451

O persoana extrem de sensibila are sistemul nervos mult mai dezvoltat decat restul lumii.

Acest tip de persoane sunt intuitive, empatice si pot deveni foarte usor suprastimulate. De multe ori se simt acaparate de mediul inconjurator si se retrag intr-o lume interioara bogata si vibranta.

Construirea si mentinerea unei relatii sanatoase poate reprezenta o incercare destul de dificila pentru astfel de persoane. Ca natura, indivizii extrem de sensibili sunt dificil de inteles.

Pentru ca simt totul atat de profund, reactiile lor sunt oarecum iesite din comun si ar putea sa confere o stare de confuzie sau frustrare celor din jur.

De multe ori, persoanele apropiate lor se vor simti excluse iar un simplu prieten se va simti extenuat de nivelul lor superior de stimulare emotionala.

Persoanele cu un grad ridicat de sensibilitate trebuie sa aiba mai mare grija de ele insesi decat alte persoane pentru a mentine o stare normala de sanatate. Acest lucru se poate efectua cu ajutorul unei comunitati de persoane ce ii sustin si care sunt dispuse sa ii ajute in acest sens.

Iata 14 lucruri pe care le puteti face pentru a ajuta o persoana apropiata cu un grad ridicat de sensibilitate:

1. Sa nu va surprinda daca o persoana extrem de sensibila dispare de pe radar pentru cateva zile.
Se extenueaza foarte repede din punct de vedere emotional si au nevoie de mai mult timp decat o persoana normala pentru a se reface. Lasati-i in pace pana cand au reusit sa isi revina.

2. Daca locuiti impreuna, faceti un efort si incercati sa pastrati un mediu cat mai curat.
Persoanele extrem de sensibile sunt foarte usor acaparate de dezordine.

3. Evitati sa intrati in dezbateri politice sau religioase.
Persoanele extrem de sensibile prezinta un interes crescut pentru aceste subiecte si isi sustin foarte vehement opiniile. Se vor enerva si se vor simti ofensate de parerile contrare, chiar daca va verbalizati dezacordul intr-un mod cat mai diplomatic.

O persoana cu un nivel inalt de sensibilitate nu se descurca foarte bine intr-un conflict. Sunteti liberi sa discutati despre subiecte comune legate de opiniile voastre politice – dar acolo unde argumentele voastre se intretaie, cadeti de acord ca nu puteti cadea de acord.

4. Acordati-i destul spatiu atunci cand are nevoie sa lucreze la un proiect.
Au un simt mai dezvoltat de concentrare si de cele mai multe ori, se vor pierde in mijlocul celor mai importante sarcini. Distragerile ii pot enerva cu adevarat.

5. Nu recrutati o astfel de persoana ca partener pentru activitatile fizice.
Desi multi adora sa se implice in activitati fizice, astfel de persoane prefera sa indeplineasca programele de exercitii in solitudine. Conexiunea unei persoane extrem de sensibile cu propriul sau corp este spirituala, nu sociala.

6. Daca mergeti impreuna la o petrecere, acceptati ca persoana extrem de sensibila va dori sa plece mai devreme decat voi.

7. Nu va asteptati ca un prieten extrem de sensibil sa se bucure prea tare de planurile decise in ultimul minut.

Prefera sa stie de la inceput cum le va arat ziua, asa incat vor avea timp sa se pregateasca. Faptul ca le modificati itinerariul nu va fi receptat cu bucurie.

8. Fiti cinstiti in privinta emotiilor negative pe care le simtiti.
O persoana extrem de sensibila va recepta astfel de sentimente si va simti o nevoie disperata de a le intelege. Faptul ca le spuneti sunt bine ii va nedumeri si ii va indeparta – se vor intreba unde au gresit.

9. Incercati sa nu va simtiti ofensati atunci cand cineva apropiat care se incadreaza in aceasta categorie de oameni va critica.
Au ochi pentru detalii si incearca doar sa ajute. O persoana extrem de sensibila va face astfel daca se simte confortabil in preajma voastra.

10. Cand va aflati intr-un spatiu inghesuit, cel mai probabil ca persoana extrem de sensibila se va rezuma la tacere.
Nu va faceti griji in privinta lor sau nu ii presati pentru a-i face sa vorbeasca cu voi. Nu sunt suparati – doar au foarte multe informatii de procesat.

11. Nu presati o astfel de persoana sa se apuce de baut sau de droguri.
S-ar putea sa resimta efectele secundare mult mai diferit fata de oamenii normali.

12. Incurajati-i proiectele creative.
Astfel de proiecte le confera persoanelor sensibile o mult necesara eliberare mentala si fizica. Nu incercati sa ii comercializati. In cazul unei astfel de persoane, arta este personala si terapeutica, nu ii intereseaza sa isi vanda creatiile.

13. Fiti constienti de volumul vostru vocal.
Persoanele cu un grad ridicat de sensibilitate se pot simti asaltate si acaparate atunci cand mediul inconjurator devine prea zgomotos si in special atunci cand alte persoane tipa una la cealalta.

14. Promovati sinceritatea dintre voi doi.
Nu ii acuzati ca se plang atunci cand in sfarsit vin la voi.

Elaine N. Aron, autoare a O persoana extrem de sensibila, scria ca, „Aristotel stia sa explice acest fenomen cel mai bine si se presupune ca ar fi intrebat Ai prefera sa fi un porc fericit sau un om nefericit?

Persoanele extrem de sensibile prefera sentimentul placut de a fi foarte constiente, foarte umane, chiar daca ceea ce noi vom descoperi nu este o cauza de bucurie.”

Amicul vostru mai sensibil s-ar putea sa nu fie mereu in cea mai buna stare – dar relatia voastra cu o astfel de persoana va va imbogati foarte mult sufletul. Folositi aceste strategii pentru a va cultiva starea de spirit. Veti fi multumiti ca ati facut-o.

2 thoughts on “14 metode prin care puteti ajuta o persoana extrem de sensibila sa se dezvolte

  1. Am citit cu mare placere acest articol despre uleiul de trandafir si beneficiile sale. Este interesant sa aflu ca acest ulei poate fi folosit nu doar pentru ingrijirea pielii, ci si pentru par si unghiile fragile. De asemenea, apreciez faptul ca autorul a mentionat modul corect de utilizare a acestui ulei, precum si precautiile necesare. Ma simt inspirat sa incerc acest produs natural pentru o ingrijire completa a corpului.

  2. Articolul este foarte interesant si ofera informatii utile despre beneficiile uleiului de trandafir pentru piele. Este bine sa stiu ca acest ulei poate ajuta la hidratarea si calmarea pielii uscate sau iritate. De asemenea, ma bucur sa aflu ca are proprietati anti-aging si poate reduce aspectul ridurilor. Voi incerca cu siguranta acest ulei pentru a-mi imbunatati aspectul pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *