Ulcerul la stomac, cunoscut si ca ulcer gastric, se manifesta prin leziuni dureroase de-a lungul tesutului stomacului. Ulceratiile gastrice apar in urma dezvoltarii unor boli digestive ulceroase.

Ulcerul digestiv se refera la orice fel de ulcer ce poate afecta atat intestinul subtire, cat si stomacul in sine.Ulcerul la stomac poate sa apara atunci cand tesutul gros de mucus ce protejeaza stomacul de sucul gastric se slabeste. Astfel, acidul din stomac va incepe sa consume tesutul ce captuseste stomacul, ducand la formarea ulcerului.

Ulcerul la stomac poate fi vindecat relativ usor, dar se poate inrautati daca nu este tratat corespunzator.

Semnele ulcerului gastric:

1. Dureri de spate sau in piept

Durerile cauzate de ulcerul la stomac se pot raspandi catre spate sau piept. Daca ulcerul a penetrat peretele intestinal, durerea se poate extinde pe o perioada mai lunga de timp, poate deveni mai severa si mai greu de diminuat.

Ulcerul poate cauza si perforarea, caz in care tesutul stomacului se rupe, iar urmarile se vor manifesta prin dureri severe si bruste de stomac, inrautatindu-se pe zi ce trece. In aceasta situatie, ar trebui sa mergeti imediat la spital.

2. Scaun sau voma cu sange

Conform lui Sophie Balzora, medic gastroenterolog si profesor asistent de medicina in cadrul Centrului Medical de la NYU Langone, ulcerul poate duce la sangerari si ar putea cauza vomatul, mai exact, vomatul unor produse asemanatoare boabelor de cafea sau sangelui.

Scaunul s-ar putea sa fie de o culoare mai inchisa, care, poate indica prezenta sangelui in cadrul tractului digestiv. Ambele reprezinta semne ce necesita atentie medicala de urgenta.

Ofertele lunii aprilie 2024 la tratament ulcer

3. Senzatia de greutate in abdomen

Este obisnuit ca odata cu dezvoltarea ulcerului sa se resimta o senzatie de satietate sau greutate in abdomen, similara cu senzatia enervanta pe care o aveti dupa ce ati baut foarte multa apa.

4. Reflux de acid sau regurgitare

Datorita faptului ca ulcerul este acoperit incontinuu de acid, durerile stomacale pot fi acompaniate uneori si de regurgitare, acea senzatie pe care o resimtiti in momentul in care acidul urca de-a lungul esofagului, cauzand arsuri stomacale cronice.

Pot fi resimtite si alte simptome, precum ragaitul, balonarea sau senzatia permanenta de satietate.

5. Inrautatirea indigestiei

Ulcerul la stomac poate cauza dureri teribile datorate gazelor sau indigestiei, evidentiindu-se prin sughituri sau ragaieli dupa mese.

6. Senzatia de greata

Din cauza dezechilibrului dintre sucurile gastrice, s-ar putea sa resimtiti o stare moderata pana la severa de greata in cazul formarii ulcerului, in special dimineata cand aveti stomacul gol.

7. Dureri de stomac

Durerile de stomac reprezinta cel mai comun simptom al ulcerului gastric, manifestandu-se prin dureri, sensibilitate si senzatia de arsuri in zona mediana a abdomenului.

Ulcerul se refera la leziunile de-a lungul tesutului stomacului sau a intestinului subtire. Durerea este de obicei acompaniata de secretia acidului in intestine.

Durerea devine evidenta in timpul meselor si de-a lungul noptii, atunci cand acidul este secretat in stomac, neavand mancare sa il estompeze.

Administrarea unor medicamente antiacide ar putea alina temporar durerile, dar acestea vor reveni pana cand ulcerul este tratat.

3 thoughts on “7 semne ca ati putea avea ulcer la stomac

  1. Am fost impresionat de informatiile prezentate in acest articol. Autorul a reusit sa aduca dovezi solide pentru argumentele sale si a prezentat date statistice relevante. Cred ca aceasta este o lectura obligatorie pentru toti cei interesati de subiectul abordat.

  2. Ma bucur ca am gasit acest articol, deoarece m-a ajutat sa inteleg mai bine problema discutata. Autorul a abordat subiectul intr-un mod obiectiv si a prezentat diferite perspective. Sunt de acord cu concluziile trase si cred ca ar trebui sa se faca mai multe cercetari in acest domeniu.

  3. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Autorul a reusit sa aduca argumente solide si sa prezinte informatii clare. Sunt de acord cu ideile prezentate si cred ca ar trebui sa fie luate in considerare de catre toti cei interesati de acest subiect.

Comments are closed.