8 motive pentru a va indragosti de introvertiti

„Nu va ganditi la introversiune precum la o boala ce trebuie vindecata…bucurati-va de libertate asa cum va place, nu cum se presupune ca ar trebui sa o faceti,” scria Susan Cain, experta in introversiune. „Iubirea este esentiala,” explica ea, „abilitatea de socializare este optionala.”De multe ori, in societatea noastra zgomotoasa si rapida, valorile unui introvertit pot fi omise.

Ei merita timpul si eforturile depuse pentru a-i descoperi. Introvertitii, ca grup, au tendinta de a fi oameni ganditori, fascinanti si profunzi ca stil de gandire. Nu va vor plictisi niciodata.

Din prisma multor motive, introvertitii vor fi parteneri exceptionali.

Iata 8 motive pentru care v-ati putea indragosti de ei:

1. Inteleg puterea iubirii de sine
Deoarece introvertitii se bucura de timpul pe care il petrec de unii singuri, ajung sa se cunoasca pe ei insisi foarte bine. Acest lucru le ofera sansa de a se iubi, ceea ce le va permite sa ii iubeasca pe cei din jur mult mai profund. Va vor incuraja si pe voi sa faceti la fel.

2. Sunt persoane creative
Deoarece introvertitii isi petrec atat de mult timp doar cu propriile ganduri, sunt capabili sa dezvolte o perspectiva unica asupra lumii. Au capacitatea de a-si exprima aceasta perspectiva prin arta, muzica sau literatura.

Pentru introvertiti, astfel de exprimari creative devin naturale si le vor prefera in detrimentul conversatiilor. Pregatiti-va sa ramaneti uimiti de creativitatea partenerilor vostri.

3. Sunt independenti
Un introvertit nu are nevoie de un partener. Astfel de persoane sunt cu voi doar pentru ca vor asta. Daca aveti nevoie de cateva zile sa fiti de unii singuri, nu se vor plange. Nu va vor acuza ca sunteti reci sau egoisti. Va vor aprecia independenta si va vor iubi si mai mult pentru asta.

4. Sunt loiali
Precum explica Adam S. McHugh, „Introvertitii pretuiesc relatiile pentru care s-au straduit atat de mult sa le cladeasca.” Un introvertit nu va flirta cu prietenii vostri. Nu vor juca jocuri pentru a va face gelosi. Sunt sanse mult mai mici sa va insele. Pentru ca sunt foarte selectivi in privinta relatiilor lor, isi vor aprecia si respecta profund partenerii.

5. Sunt buni ascultatori
„Majoritatea persoanelor nu asculta cu intentia de a intelege; asculta doar pentru ca vor sa isi exprime opinia,” observa Stephen R. Covey. Introvertitii sunt ascultatori innascuti. Va vor acorda intreaga lor atentie. Replicile lor vor fi gandite si perspicace. Curand, veti simti ca partenerii vostri va cunosc mai bine decat va cunoasteti voi.

6. Sunt extrem de empatici
Atentia unui introvertit este directionata catre procesele interioare ale mintii. Lucreaza mult mai eficient in acest mediu decat majoritatea lumii. Din acest motiv, sunt capabili sa recunoasca si sa simta mult mai profund emotiile celor din jur. Mai degraba, au tendinta de a reactiona cu o atitudine de intelegere decat sa judece interlocutorul.

7. Traiesc vieti autentice
In societatea noastra extrovertita, introversiunea devine un act de rebeliune. Introvertitii se cunosc pe ei insisi si vor lupta pentru aceasta calitate. Aici ne referim si la sentimentele lor fata de problemele lumii, politica, religie si umanitate. Un introvertit nu se va schimba pentru a face altora pe plac.

8. Au o alura misterioasa
In relatia cu un introvertit, ati putea simti ca partenerul va cunoaste mai bine decat il cunoasteti voi pe el. Au tendinta de a tine unele aspecte personale ascunse. Va fi nevoie de mult curaj pentru ca un introvertit sa devina vulnerabil din punct de vedere emotional. Senzatia de mister este fara dar si poate atragatoare.

„Consider ca introversiunea este un mare atu. Posed o viata interioara atat de puternica incat nu ma plictisesc niciodata si de putine ori ma simt singura. Indiferent de haosul din jurul meu, stiu ca ma pot inchide oricand in mine.”

Susan Cain stie care este valoare unei firi solitare. Introvertitii sunt rebeli, autentici si pe aceeasi lungime de unda cu universul. In lumea noastra, aceste calitati sunt rare. Valorificati-le.

Citeste si

Ultimele articole