Uleiurile au fost folosite mereu in medicina traditionala sau pentru tratamentele de infrumusetare. Numai de cativa ani au inceput sa castige teren, odata cu moda remediilor naturale si complet organice, iar asta este minunat. Uleiurile sunt foarte bune pentru tratarea organismului fara a-l ataca cu diferite chimicale. Pot hrani corpul cu nutrientii necesari si il pot hidrata.Insa, cu atat de multe uleiuri pe piata, poate deveni greu sa va dati seama care ulei este ideal pentru tipul vostru de ten sau pentru problemele specifice de piele. Pentru a va usura situatia, am discutat cu mai multi experti despre diferite uleiuri pentru infrumusetare si despre topul celor mai bune in privinta anumitor probleme. Iata o lista scurta a catorva uleiuri si a intrebuintarilor lor:

Uleiul de masline – piele intarita
Este complet normal sa aveti unele zone cu piele intarita sau uneori innegrita. Respectivele zone sunt cele mai evidente la articulatiile degetelor, la glezne, la coate, genunchi si degete. Aplicarea uleiului de masline asupra zonelor intarite va poate ajuta sa le neteziti si sa le faceti mai usor de exfoliat.

Uleiul de masline are proprietati hidratante, deci nu va va usca pielea. Inmuiati zona afectata in ulei de masline pentru 5 sau 10 minute si apoi, stergeti-va cu un servet curat sau o perie moale. Facand asta in mod regulat, puteti indeparta permanent pielea intarita.

Puteti alege si uleiul de avocado. Ambele uleiuri contin grasimi ce hidrateaza si hranesc pielea. Puteti incerca acest remediu de doua ori pe saptamana, pana cand obtineti rezultatele dorite.

Ulei de musetel – piele sensibila
Pielea sensibila se inflameaza imediat in urma contactului cu fenomenele puternice de vant, caldura, chimicale, umiditate, etc. Trebuie sa folositi diferite produse care sa fie blande si gentile cu pielea. Daca va doriti sa scapati de sensibilitatea crescuta a pielii, folositi ulei de musetel.

Musetelul calmeaza pielea si este o solutie buna pentru a reduce iritatiile datorate gradului crescut de sensibilitate. Il puteti amesteca cu alte uleiuri blande, precum cel de caisa, pentru a-i dubla abilitatea de calmare.

Musetelul poate ajuta la scaderea inflamatiilor, a iritatiilor si a sensibilitatii.

Folositi-l in mod regulat pentru a putea vedea o diferenta in privinta starii pielii. Alte uleiuri cu arome mentolate pot fi mult prea dure cu tenul, dar daca va doriti sa le folositi, le puteti dilua mai intai si aplica pe o zona mica de pe piele.

Uleiul esential Ylang Ylang – piele uleioasa
Persoanele cu tenul uleios sunt mai predispuse la eruptii pe piele decat cei care au o piele uscata. Uleiul esential Ylang Ylang este perfect pentru pielea uleioasa, deoarece poate reduce productia de ulei si poate minimiza sansele formarii acneei sau a altor probleme dermatologice.

Uleiul esential Ylang Ylang are si proprietati anti-imbatranire. Asta inseamna ca puteti impusca doi iepuri dintr-un foc. Va poate ajuta la netezirea liniilor fine, la imbunatatirea elasticitatii pielii si la regenerarea celulelor. Ylang Ylang are o aroma inflorata ce poate induce o stare de relaxare.

Ulei din boabe de soia – par carliontat
Uleiul de cocos si uleiul din boabe de soia pot ajuta la infrumusetarea buclelor naturale. Combinatia dintre aceste doua uleiuri hidrateaza parul, dandu-i acel aspect carliontat; reduce asprimea parului si il poate face mai usor de controlat.

Amestecul celor doua uleiuri va intari si va penetra in profunzime firele, conferindu-le un aspect mai hidratat, mai stralucitor si mai fin. Persoanele cu parul deteriorat pot folosi aceasta combinatie in zonele in care parul este grav deteriorat sau uscat.

Lasati amestecul pentru 20 sau 30 de minute si clatiti-va cu apa calduta. Evitati aplicarea directa a unor surse de caldura pe par, precum uscarea sau utilizarea unei placi de indreptare, pentru a-i permite parului sa absoarba umezeala.

Argan si Macadamia – par fin
Cu totii stim ca uleiurile pot da parului un aspect greoi si drept, dar in acelasi timp ii pot conferi si mai mult volum. O combinatie din ulei de macadamia si ulei de argan poate crea mult doritul volum si ii pot da parului fin mai multa textura.

Ambele uleiuri au o compozitie usoara si pot hidrata foarte bine parul. Puteti aplica o cantitate mica prin frecarea mainilor si trecerea acestora prin par inainte de a-l coafa sau de a folosi un tratament cu efect puternic de intarire a firelor.

Aplicati amestecul pe tot parul si permiteti-i sa lucreze pentru 15 sau 20 de minute inainte de a-l clati.

Este important sa ne amintim ca unele uleiuri, in special uleiurile esentiale, pot fi foarte puternice si pot cauza iritatii pe piele. Va fi nevoie sa le diluati cu apa.

Majoritatea uleiurilor sunt naturale si nu vor cauza reactii adverse, dar pentru siguranta voastra ar fi bine sa faceti un test pentru a va asigura ca uleiul nu are o reactie nedorita asupra pielii.

Aplicati uleiul direct pe antebrat, in spatele urechii sau pe incheietura mainii. Asteptati pentru 10 pana la 30 de minute. Daca pielea se inroseste, apar iritatii, aveti senzatia de arsura sau de mancarime – nu il mai folositi.

Faceti propriile cercetari, deoarece exista unele uleiuri interzise copiilor, bebelusilor, femeilor insarcinate si persoanelor cu probleme dermatologice. Deci, inainte de a folosi ceva, asigurati-va ca ati citit despre ce este vorba.

3 thoughts on “De ce tip de ulei aveti nevoie pentru a va satisface nevoile estetice

  1. In urma lecturarii acestui articol, am inteles mai bine importanta subiectului discutat si am acum o viziune mai ampla asupra acestei probleme. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de subiect.

  2. Autorul a abordat subiectul intr-un mod foarte clar si concis, facandu-l usor de inteles pentru cititori. Am apreciat faptul ca a inclus exemple concrete si studii de caz relevante.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ. Am descoperit multe lucruri noi despre subiectul abordat si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum.

Comments are closed.