Un Brunch este acel mic dejun de la sfarsitul diminetii pe care il impartim de obicei in grup, insotit de o atmosfera buna si care se poate prelungi pana la orele 15-16 ale dupa-amiezii.
Vine de la imbinarea celor doi termeni initiali, Breakfast (mic dejun) si lunch (pranz). De obicei, este alcatuit dintr-o combinatie delicioasa de dulce si sarat care satisface poftele.
Cu siguranta un mic dejun mai consistent decat de obicei sau o gustare usoara care inlocuieste pranzul.
Deoarece un brunch are loc de obicei in weekend, trebuie sa tinem cont de faptul ca programul nu este limitat si ca, fiind un eveniment de dimineata, are un aer casual si lejer.
Vara preferam sa il organizam in aer liber, asa ca o terasa amenajata corespunzator poate fi considerata locul ideal.
Dar ce se intampla daca ai un apartament mic atunci cand vrei sa faci un brunch acasa?
Locurile mici nu sunt un impediment pentru un brunch spectaculos, iar cu o organizare si o planificare corecta vei reusi sa realizezi o reuniune excelenta.
Urmeaza sfaturile utile de mai jos pentru a organiza cu succes un brunch la tine acasa, chiar daca nu dispui de un spatiu generos.
Renunta la o parte din mobilier pentru aceasta jumatate de zi
Nu te speria! Nu te trimitem cu mobila in spate pe la vecini, ci doar sa o rearanjezi sau chiar sa o muti in balcon sau dormitor.
Totul e sa creezi posibilitatea unui flux de circulatie in interiorul apartamentului, pentru ca lumea sa se poata deplasa in voie daca e cazul.
Modifica amplasamentul anumitor piese de mobilier
De exemplu, daca ai o masuta de cafea joasa in fata canapelei, mut-o in laterala acesteia sau chiar intr-un colt.
Asaza pe ea o tava cu sticle cu diverse licori, filtrul sau espressorul de cafea dar si o carafa inalta cu suc de fructe.
Apeleaza la piese pe care nu le folosesti mereu
De exemplu, in mijlocul camerei opteaza pentru o masa extensibila pentru dining, mult mai utila in aceste conditii datorita inaltimii ei confortabile.
Aceasta are avantajul ca poate fi pliata la loc dupa ce ai utilizat-o pentru servirea mai multor persoane.
Foloseste pernele canapelei pe post de scaune
Daca nu ai suficiente scaune in apartament, foloseste pernele de pe fotolii sau canapea pentru musafirii care se simt confortabil sa stea pe covor. Poti utiliza si alte spatii, de exemplu balconul, pentru socializare.
Pastreaza o atmosfera ingrijita
Asta inseamna sa iti faci timp sa pui la punct bucataria. Curata spatiul inainte de sosirea musafirilor, si pastreaza un loc liber pentru vasele care se vor aduna pe masura ce oaspetii termina de mancat.
La fel, asigura-te ca ai loc in dormitor pentru hainele sau lucrurile prietenilor tai.
O atmosfera colorata face masa imbelsugata
Decorul va depinde intotdeauna de gustul fiecarei persoane, poate fi cat mai elaborat sau mai simplu, dupa cum iti place.
Intotdeauna se recomanda sa folosesti culori vesele si elemente naturale, cum ar fi vazele colorate cu flori proaspete pentru decorare.
In cazul mancarii reci, de obicei o punem pe tavite pe masa. Tavile cu mai multe niveluri sunt foarte populare pentru acest tip de masa, deoarece permit o mai mare vizibilitate a tot ceea ce se serveste.
Un meniu de brunch poate fi foarte simplu sau foarte elaborat. Nu exista reguli fixe pentru a decide ce sa includem, se caracterizeaza printr-o mare varietate de mancaruri.
Fiind o masa intre micul dejun si pranz, accepta mancaruri dulci si sarate, precum si orice, de la bauturi calde la cocktailuri.
In cele din urma, exista partea dulce a brunch-ului, pentru multi, cea mai buna parte! De obicei, optam pentru clasicele clatite si wafe sau checuri. De asemenea, putem opta si pentru produse de patiserie, cum ar fi minicroissantele.
Intr-un spatiu mic, poate ca nu vei avea posibilitatea de a pune o masa mare pentru ca oaspetii sa se serveasca.
Asa ca, amplaseaza un mic bar pe o masuta consola cu diferitele bauturi pe care le vei oferi, iar invitatii nu vor avea probleme cand va fi vorba de servirea lor.
Pe langa faptul ca va fi un element modern, va servi ca un mediu in care acestia pot interactiona.
Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Am gasit informatiile prezentate extrem de utile si relevante. Este evident ca autorul s-a documentat temeinic inainte de a scrie acest articol si asta se reflecta in calitatea informatiilor prezentate.
Articolul este foarte interesant si informativ. Am descoperit multe lucruri noi despre subiectul abordat si apreciez efortul autorului de a aduce aceste informatii la lumina. Sunt impresionat de profunzimea analizei si de claritatea expunerii. Felicitari pentru acest articol bine documentat!