Probabil ca ati auzit despre beneficiile pentru sanatate de care puteti profita daca mancati miere. Daca nu, iata o mica lista cu avantajele acestui cadou dulce al albinelor:• Ajuta la combaterea alergiilor
• Este bogata in fitochimicale
• Poate proteja impotriva virusurilor si a bacteriilor
• Poate stopa inflamatiile
• Poate imbunatati sanatatea ochilor
• Poate intari sistemul imunitar
• Poate promova absorbtia mineralelor, inclusiv a seleniului si a calciului

Care este cea mai buna miere?

Au aparut o multime de tipuri si soiuri de miere si, precum un consumator, ar trebui sa va fie usor sa alegeti. In general, acestea sunt cele 3 tipuri de miere pe care le puteti gasi:

1. Miere pura

Majoritatea expertilor convin ca acesta este cel mai bun tip de miere cand vine vorba de aroma, savoare si beneficii pentru sanatate. Cruda inseamna ca nu este tratata si daca a trecut prin vreun proces, acesta a fost minimal, nu s-au adaugat conservanti sau nu i s-a alterat compozitia.

Nu confundati mierea pura cu cea organica, deoarece cea organica are un nivel minim de conservanti. Puteti obtine miere cruda de la un apicultor de incredere.

2. Miere salbatica

Aceasta provine din padurile Peruviene iar particularitatea ce o deosebeste de celelalte este ca nu are acel gust dulce. Mierea salbatica are o culoare profunda de chihlimbar si, din moment ce nu a fost filtrata, de cele mai multe ori contine particule ce provin de la albine, scoarta de copac, ramurele sau ceara. Puteti gasi acest tip de miere in pietele deschise de pe marginea Raului Amazon.

3. Mierea de Manuka

Una dintre cele mai populare tipuri de miere, Manuka provine de la florile manuka din Noua Zeelanda. Acest tip adorat de miere a fost aprobat de Administratiile Alimentare pentru faptul ca trateaza ulcerul de piele si ranile. Poate stimula procesul de regenerare a tesuturilor si poate fi folosita pentru vindecarea ranilor provocate de sederea indelungata.

Atunci cand cumparati miere de Manuka, ar trebui sa va uitati pe eticheta si sa o alegeti pe cea care prezinta o valoare PUM (Producator Unic Manuka) de cel putin 5. Mierea Manuka este cea mai buna atunci cand a fost procesata pentru facilitarea utilizarii.

Mierea procesata poate fi filtrata si intarita. Filtrata inseamna ca mare parte din polenul din miere este eliminat, obtinand un produs transparent. Intre timp, intarirea mierii se refera la baterea, zaharisirea si inchegarea sa si se produce in momentul in care mierea trece printr-un proces controlat de cristalizare.

In acest caz, veti putea gasi cristale foarte fine in produs, dandu-i lichidului o textura fina si permitandu-i sa se intinda cu usurinta.

In momentul in care cumparati miere, intotdeauna sa alegeti inainte mierea cruda de la apicultorii locali. Acest tip de miere va poate intari sistemul imunitar mult mai bine decat celelalte tipuri, reusind sa va apere de alergiile sezoniere.

Dar daca nu aveti acces direct la apicultori, mierea de la magazin care spune ca este 100% pura sau organica devine cea mai sigura alegere, in special ca inlocuitor pentru zaharurile rafinate.

4 thoughts on “Care este cel mai bun tip de miere pentru sanatatea voastra?

  1. Consider ca acest articol ar trebui citit de cat mai multe persoane, deoarece ofera perspective importante asupra problemelor cu care ne confruntam in prezent. Schimbarile inceput de fiecare dintre noi pot duce la rezultate pozitive pe termen lung.

  2. M-am simtit inspirat de mesajul transmis in acest articol si m-a determinat sa reflectez mai mult asupra alegerilor pe care le facem zilnic. Este necesar sa ne implicam mai mult in protejarea mediului pentru generatiile viitoare.

  3. M-am bucurat sa citesc acest articol pentru ca mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Este important sa fim constienti de impactul deciziilor noastre asupra mediului inconjurator.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul discutat si apreciez efortul autorului de a aduce aceste informatii la lumina.

Comments are closed.