Durerile din zona gatului pot fi cauzate foarte usor de compresia nervoasa sau de alti factori externi. In urma acestor dureri poate sa apara un disconfort sau o inconvenienta, iar intensitatea acestora poate creste in cazul in care compresia nervoasa a avut loc in zona coloanei vertebrale.Pe langa durerile simple de gat, disconfortul se poate extinde si catre picioare, dand o senzatie de amorteala sau alte simptome tipice compresiei nervoase.

Din fericire, descoperirile tehnologice si medicale au putut lansa foarte multe tratamente pentru durerile de gat sau compresiile nervoase.

Unele solutii simple de acasa, precum aplicarea unui pachet de gheata asupra zonei afectate sau interventiile medicale majore, in functie de gravitatea cazului, pot alina durerile din zona gatului si compresiile nervoase; de cele mai multe ori, astfel de situatii sunt usor de remediat. Altfel, puteti consulta un medic.

Cauzele compresiilor nervoase si a durerilor de gat
De obicei, un nerv poate fi apasat odata ce trece prin coloana vertebrala, printr-un disc cu hernie sau un pinten osos. Aceste dislocatii pot fi cauzate de artrita coloanei vertebrale sau datorita unui traumatism la coloana vertebrala, in urma caruia au fost dislocate mici bucati din coloana.

Tunelul carpian este o alta zona in care pot sa apara compresii nervoase, deoarece tendoanele degetelor si nervii mediani trebuie sa treaca prin zone foarte inguste pentru a face legatura cu alti nervi.

Persoana care sufera de dureri in zona gatului si de compresii nervoase poate resimti simptome ce includ amorteala picioarelor sau a mainilor, indiferent de zona de presiune asupra nervilor. Uneori, un nerv presat in zona inferioara a coloanei vertebrale poate transmite durerea catre piciorul respectiv si, in acest caz, doctorii si expertii o numesc durere referentiala. Daca nervii se comprima in aria coloanei vertebrale sau a spatelui pot sa apara si spasme musculare.

Compresia nervoasa poate cauza un disconfort mediu, amorteli fara dureri sau poate sa nu produca niciun fel de durere in zona respectiva. Aceasta situatie destul de comuna poate duce la declansarea durerii abia dupa o perioada de timp daca in momentul curent nu se poate resimti amorteala. Durerile intarziate de gat sau in zona scapulara sunt unele dintre cele mai intalnite simptome ale compresiei nervoase, multe persoane care prezinta aceasta particularitate avand dificultati in a arata locul exact al durerii.

Alte simptome ale compresiei nervoase includ amortirea, dureri de gat, senzatii piscatoare, iritatii si o sensibilitate crescuta in zonele afectate. Senzatiile de arsura, impreuna cu frisoanele reci sau calde, sunt alte semne raportate in cazul persoanelor diagnosticate cu compresie nervoasa.

Un nerv aflat sub presiune poate induce in timp o inrautatire a simptomelor, deci diagnosticarea timpurie si tratamentul pot ajuta la prevenirea pierderii capacitatii motorii sau senzoriale, precum si a anemiei sau a slabirii generale a corpului.

Exista multe tipuri de tratamente pentru compresiile nervoase, incepand de la remedii locale pana la medicamente prescrise de medici sau interventii chirurgicale.

Tratamente pentru durerile de gat si compresiile nervoase
Punand in calcul si durerile de gat ce le acompaniaza, compresiile nervoase pot fi tratate in mai multe moduri. In majoritatea cazurilor, odihna sau aplicarea ghetii asupra zonei afectate pot alina compresia nervoasa, salvand timp si bani; altfel, banii ar fi fost cheltuiti pe transportul catre un medic sau alt profesionist pentru a cauta ajutor.

Alte tratamente accesibile pentru respectiva problema includ un dus fierbinte, punandu-se accent asupra zonei afectate. Durerile de gat cauzate de compresiile nervoase pot fi alinate si daca individul se culca in pat cu o perna sau un prosop impaturite sub gat.

Un aparat de masaj va poate scapa de dureri, fiind o metoda exceptionala de tratare a zonei in care se afla presiunea adunata pe nerv, iar daca nu se poate aplica acest remediu, masajul sau tratamentele de relaxare in cadrul unui spa va pot alina durerea si elimina stresul acumulat.

Exercitiile si oricare alte sarcini fizice solicitante sunt considerate a fi tratamente universale pentru multe boli de oase, boli musculare sau nervoase, tulburari sau dizabilitati. O variatie de intinderi, miscari si pozitii pot ajuta la eliberarea, relocarea nervilor si a unor parti din coloana vertebrala, in special din zona gatului si a spatelui.

Anumite endorfine emanate in timpul efectuarii unor exercitii pot diminua durerile, asa ca plimbati-va putin daca simtiti ca ati putea avea o compresie nervoasa.

Alte solutii particulare includ medicamentele fara prescriptie, pe care le puteti cumpara de la farmacii, precum Ibuprofen sau Naproxen. Aplicarea unor lotiuni precum Bengay sau Vicks Vaporub asupra zonelor afectate poate duce la alinarea partiala a durerilor si, daca sunt aplicate in mod regulat, va pot scapa de compresia nervoasa.

Va puteti consulta cu un medic pentru a afla ce tratament este recomandat impotriva durerilor de gat si a compresiilor nervoase, asa incat sa puteti obtine o parare de incredere in vederea tratarii acestor probleme.

Daca niciuna dintre solutii nu functioneaza, incercati sa cautati ajutorul unui medic specializat sau a unui profesionist. Durerile de gat sau starile de disconfort declansate de compresiile nervoase se pot extinde catre alte regiuni din corp si pot persista uneori pentru mai mult de cateva zile iar daca acesta este cazul, cautati ajutor imediat.

Si alte simptome pot sa apara in urma compresiei nervoase, putand indica unele semne alarmante pentru alte tulburari mai grave, maladii sau boli ce nu vor afecta doar nervii, ci si alte parti ale corpului.

Un profesionist poate fi capabil sa va conceapa un plan de tratament ce va va ajuta sa combateti durerile de gat, compresiile nervoase si a alte simptome.

3 thoughts on “Durerile si compresiile nervoase din zona gatului – cauze si remedii

  1. Citind acest articol, am invatat cat de important este sa ne ingrijim atat fizic, cat si mental. Sanatatea mentala nu trebuie ignorata sau stigmatizata, ci tratata cu aceeasi seriozitate ca orice alta afectiune. Este incurajator sa vedem cum se schimba perceptia asupra acestui subiect si cum se promoveaza acceptarea sinelui si a celor din jur.

  2. Autorul articolelor prezinta informatiile intr-un mod clar si concis, oferind sfaturi practice si solutii pentru cei care se confrunta cu probleme de sanatate mintala. Este reconfortant sa vezi ca exista resurse disponibile pentru cei care au nevoie de sprijin si ca se promoveaza deschiderea si comunicarea in acest sens.

  3. Articolul de pe acest link abordeaza un subiect interesant legat de sanatatea mintala si importanta acordata acesteia in societatea actuala. Este impresionant sa vedem cum tot mai multi oameni constientizeaza importanta ingrijirii mintale si isi impartasesc experientele personale pentru a inspira si ajuta pe altii.

Comments are closed.