Acum ca se apropie sarbatorile si trebuie sa ne gandim la intalnirile cu familia si prietenii, trebuie sa ne gandim si la cheltuielile implicate, de parca nu ne-ar fi fost de ajuns cu cadourile de Craciun!

Ni s-a intamplat de multe ori sa invitam prieteni la masa si sa nu avem nimic pregatit. Atunci cand ne fac o surpriza, putem telefona rapid sa aduca mancarea acasa, dar de multe ori preferam sa pregatim ceva special.

Atunci apare intrebarea: ce sa pregatim atunci cand invitam prietenii la masa?

Pentru a nu-ti afecta (prea mult) buzunarul, iti dezvaluim aceste retete inspirate de la americani pentru a-ti invita prietenii la masa fara a cheltui prea multi bani.

Salata Caesar cu pui

Salata Caesar a fost numita dupa creatorul ei, Cesare (Caesar) Cardini, un imigrant italian care a trait in San Diego, dar care, ocolind legile prohibitiei din Statele Unite, a condus un restaurant popular in Tijuana, la sud de granita cu Mexicul.

Pe atunci, in anii 1920, in timpul prohibitiei, Tijuana era infloritoare, deoarece multi californieni, inclusiv starurile de la Hollywood, se duceau adesea acolo pentru a petrece si a se bucura de viata buna.

Si, la fel cum s-a intamplat cu multe alte feluri de mancare celebre in intreaga lume, salata Caesar a fost inventata prin pura ingeniozitate si improvizatie.

O salata tipic newyorkeza – desi n-au avut nicio legatura cu Cezar – si-a facut drum in farfuriile restaurantelor din intreaga lume. Fa-ti si tu acasa salata Caesar!

Ingrediente pentru salata Caesar:

•150 g piept de pui
•6 felii paine
•2 linguri ulei
•2 salate verzi
•2 linguri parmezan
•sare si piper

Ingrediente pentru sos:

•4 fileuri de ansoa
•1 lingura capere
•150 ml smantana
•sare si piper
•1 lingura otet din vin
•1 catel de usturoi
•1 lingura parmezan ras

Mod de preparare salata Caesar:

Se prepara intai sosul pentru care se pun intr-un vas fileurile de ansoa taiate, caperele si usturoiul feliat. Se adauga smantana si otetul si se mixeaza.

Dupa completa maruntire, se potriveste gustul cu sare, piper si un pic de parmezan ras, dupa care se lasa la rece.

Carnea se unge cu o lingura de ulei si se prajeste intr-o tigaie antiaderenta timp de 5 minute. Apoi, painea taiata cuburi se rumeneste de asemenea in tigaie cu a doua lingura de ulei. Crutoanele obtinute se scot pe servetele de hartie.

Intr-un castron se pune salata spalata, apoi se asaza carnea taiata, crutoanele de paine si parmezanul ras. Se adauga sare si piper dupa gust si se aduce la masa cu sosul alaturi.

Cheeseburger clasic cu inele de ceapa

Daca vrei sa pregatesti un pranz savuros, fara sa tii cont de calorii sau dieta, opteaza pentru un cheeseburger american autentic. Oaspetii tai vor adora ideea si vor fi foarte incantati de preparatul facut in casa.

Ingrediente pentru cheeseburger:

•chiftele din carne de porc sau vita;
•chifle proaspete cu susan;
•felii de branza topita sau cheddar;
•felii de castraveti murati;
•felii de rosii;
•ketchup, maioneza si sos pentru burger.

Pentru inceput, taie chiflele in jumatati egale. Apoi, prepara chiftelele pe gratar. Cand carnea este aproape gata, acopera fiecare chiftea cu o felie de branza si pune pe gratar si jumatatile de chifle, pentru a se rumeni putin.

Monteaza burgerul cat mai simplu. Ia o jumatate de chifla, unge-o cu ketchup si maioneza, apoi pune chifteaua acoperita cu branza.

Adauga 2-3 felii de rosii, cateva felii de castraveti murati, mai pune putin sos si acopera burgerul cu cealalta jumatate de chifla proaspata.

Serveste burgerul simplu, cu salata, cu cartofi prajiti wedges sau cu inele de ceapa. Pe acestea din urma le poti prepara foarte simplu, taind o ceapa sub forma de inele si preparandu-le pane, exact ca pe snitele.

Pancakes pufoase

Aceste clatite americane (pancakes) sunt un adevarat deliciu la micul dejun dar si ca desert. Se pot servi cu topping-ul preferat si vei obtine un desert nemaipomenit de savuros. Spre deosebire de clatitele traditionale, acestea sunt mai groase si foarte pufoase, dar si cu un gust mai fin.

Ingrediente pentru Pancakes pufoase (clatite americane):

•6 oua
•250 g faina
•2 lingurite praf de copt
•un varf de cutit de sare
•8 linguri cu varf de zahar
•280 ml lapte

Mod de preparare Pancakes:

Separa albusurile de galbenusuri in doua boluri de sticla. In bolul cu galbenusuri pune zaharul si mixeaza pana ce amestecul isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.

Pentru albusuri adauga un varf de cutit de sare apoi amesteca-le cu ajutorul unui mixer pana obtii o spuma.

Peste galbenusuri pune faina amestecata cu praful de copt, in cateva transe, alternand cu laptele si amestecand usor.

La final incorporeaza albusurile spuma , usor, de jos in sus, pana nu se mai vad deloc cocoloase de albus.

Incinge bine o tigaie pentru clatite, redu flacara la mediu spre mic, unge tigaia cu putin ulei si pune un polonic din compozitie in centrul tigaii.

Lasa cam … 30 de secunde apoi cu ajutorul unei spatule intoarce-o pe cealalta parte cu o miscare rapida, ferma. Dupa prima clatita iti vei da seama cam cat dureaza pana trebuie sa intorci, in functie de grosimea tigaii si cat de tare ai dat focul.

Ca si dressing, noi recomandam ciocolata, miere, dulceata…sau ce mai ai tu in camara cu bunatati. In final tu decizi!

Din compozitia data ies cam 20 de bucati pancakes pufoase.

Ori de cate ori iti inviti prietenii la tine acasa, ai mereu indoieli cu privire la ce sa gatesti. Este important sa faci o impresie buna si ca mancarea sa fie gustoasa.

Astfel, ai un meniu complet, de inspiratie americana, care iti va uimi oaspetii si, cel mai important, nu iti va crea dificultati suplimentare atunci cand vine vorba de gatit.

2 thoughts on “Meniu de inspiratie americana care sa iti impresioneze invitatii

  1. Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca mi-a oferit o mai buna intelegere a subiectului discutat. Autorul a abordat subiectul intr-un mod clar si concis, facandu-l usor de inteles pentru cititori.

  2. Articolul de pe acest site este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Am descoperit multe informatii noi si relevante citind acest articol.

Comments are closed.