Un start bun pentru copil in noul an scolar, cu Kidoptik

Orice parinte isi doreste ca al sau copil sa aiba parte de cele mai bune conditii pentru o dezvoltare armonioasa si se asigura ca face tot posibilul in acest sens. O parte importanta din acest proces o joaca scoala, care de altfel va incepe in curand.

Daca vizavi de imbracaminte, incaltaminte si, bineinteles, rechizite au fost luate masurile necesare si nu lipsesc celor mai multi copiii, o preocupare care primeste prea putina atentie astazi este cea legata de sanatatea vederii copiilor.

Normal ar fi ca periodic orice copil sa beneficieze de un control de specialitate, mai ales astazi cand dispozitivele cu lumina artificiala sunt parte integrata din viata noastra. Suntem cu totii constienti de efectele negative pe care acestea le au atat asupra psihicului, cat si a vederii atunci cand sunt folosite in exces.

Pentru ca o concentrare corespunzatoare si performantele scolare bune necesita un anumit efort din partea elevilor, este esential ca ochii sa fie sanatosi. Iata de ce un control la o clinica oftalmologica Bucuresti sau in orasul de provenienta este esential.

Orice copil merita o sansa egala la educatie, iar o problema de vedere ii poate scadea considerabil aceasta sansa. Asadar, pentru un start bun in noul an scolar, o examinare oftalmologica este neaparat necesara!

Controlul oftalmologic, recomandat de expertii Kidoptik

Usor de dedus din denumirea clinicii, Kidoptik se adreseaza copiilor, mai exact vederii acestora, a carei grija o manifesta. Specialistii oftalmologi care alcatuiesc echipa atrag atentia parintilor fata de importanta unui control al ochilor mai ales inainte de inceperea anului scolar.

Ar trebui sa constientizeze importanta examinarii ochilor celor mici mai ales cei care stiu ca le permit acestora sa petreaca mai mult timp decat este indicat in fata ecranelor luminoase. Desigur, nu doar acestia, ci oricine are nevoie de controlul ochilor.

Prezenta unor dioptrii necorectate poate atrage dupa sine instalarea unor afectiuni dificil de tratat sau de tinut sub control. Acest aspect ar avea consecinte nefavorabile asupra vietii copilului, inclusiv in ceea ce priveste performantele sale scolare.

O vedere cu probleme atrage dupa sine lipsa puterii de concentrare, de focusare la tabla, scaderea interesului  pentru scoala, dificultati in a privi la tabla, etc. Atat la scoala, cat si in viata de zi cu zi, o vedere cu probleme poate cauza dureri de cap, oboseala ochilor, roseata, senzatia de nisip la clipire, etc.

Orice copil merita o sansa egala la invatatura, iar masura in care parintii se precupa legat de vederea lor va avea un impact major in acest sens. Asadar, ai in vedere o examinare oftalmologica la o clinica de specialitate precum Kidoptik din Bucuresti, pentru a primi rezultate eficiente, clare, reale cu privire la sanatatea ochilor copilului.

Acesta clinica iese in evidenta prin serviciile excelente pe care le ofera, prin personalul pregatit, dar si prin aparatura performanta de care dispune, ce permite o examinare de la distanta, fara a incomoda copii.

Timpul scazut in care cei mici trebuie sa se focuseze este un alt atu al clinicii, posibil datorita aparatelor dedicate din dotare. Poti sa te documentezi in acest sens si pe pagina clinicii – Kidoptik.ro.

Citeste si

Ultimele articole