Aplicarea gelului Vicks pe picioare va poate ajuta sa scapati imediat de tuse

Daca tusiti sau aveti nasul infundat, se poate sa fi folosit Vicks VapoRub pentru a va alina suferinta. Probabil ca v-ati uns pe piept pentru a diminua simptomele unei raceli sau a unei gripe si pentru a putea dormi mai bine pe timpul noptii.Totusi, foarte multe persoane care il utilizeaza spun ca acest unguent popular functioneaza mai bine prin aceasta tehnica. In loc sa il aplicati pe piept, ar trebui sa il ungeti pe talpile picioarelor.

Cat de adevarat este?
Respectiva afirmatie s-a raspandit pe Facebook si pe multe forumuri de pe Internet. Aceasta metoda neortodoxa de folosire a Vicks precum un tratament pentru tuse necesita sa va puneti sosete in picioare dupa ungere.

Conform celor care sustin aceasta metoda, ar trebui sa aplicati crema inainte de a va baga in pat. Se spune ca puteti simti vaporii unguentului cum ajung pana la gat si ca functioneaza cel mai bine atunci cand il folositi inainte de a va culca.

Dar ramanem cu intrebarea, este adevarat sau nu? Desi exista o multime de oameni care jura ca aceasta metoda a functionat in cazul lor, nu exista nicio dovada stiintifica in privinta eficacitatii acestei solutii. Totusi, tehnica nu este noua.

De fapt, recomandarea sa aplicati crema mentolata pe pielea picioarelor si sa va puneti sosete inainte de a va baga in pat a fost lansata in lumea Internetului in Martie 2017. In timp ce unii oameni de stiinta au negat eficienta acestei practici, foarte multe persoane cred ca este intr-adevar un remediu de acasa pentru tuse. Functioneaza foarte bine si in cazul copiilor.

Dar cum ramane cu expertii? Psihologul Dr. Lynne Jordan este de acord ca metodele neconventionale ar putea functiona in cazul unor persoane datorita faptului ca acestea ajuta la reducerea nivelului de stres. Atunci cand gradul de stres al unei persoane care tuseste si stranuta scade, nivelul sau de disconfort se poate ameliora.

Dar daca copiii vostri tusesc de cateva zile, nu ar trebui sa va bazati in totalitate pe acest unguent. Tusea poate fi un simptom pentru o problema de sanatate si mai mare, asa ca ar trebui sa va programati o vizita la un medic pediatru pentru a diagnostica problema reala. Incercati sa va uitati dupa urmatoarele probleme:

• Tuse care dureaza pentru mai mult de trei zile si este acompaniata de febra
• Tuse umeda si productiva
• Dificultati de respiratie
• Tuse care ingreuneaza somnul si alte activitati
• Tuse care ingreuneaza inghititul, dar si alte probleme, precum oboseala

Desi unii experti sustin ca ungerea picioarelor cu Vicks ar putea avea doar un efect de placebo, nu ii putem opri pe cei care vor sa incerce aceasta metoda.

Citeste si

Ultimele articole